Izleti i ekskurzije
Ukoliko volite istraživati i upoznavati  kraj u kojem ljetujete pozicija mjesta Duće na Omiškoj rivijeri, smještenog između Splita i Omiša, pruža vam dvije nezaobilazne destinacije: Split, najveći dalmatinski centar i naravno Omiš. 

Splitska rivaSplit
– nalazi se na oko 20 km zapadno od Duća – poznato je i već renomirano turističko odredište bogato kulturnim, povijesnim i arheološkim znamenitostima.
Čitava gradska jezgra, odnosno Dioklecianova palača je spomenik sam za sebe, pod protekcijom UNESCO-a, sa mnoštvom znamenitosti i spomenika sačuvanih još iz doba Rimskog carstva.

Sv. Duje
Dioklecijanova palača

Posjet Spitu biti će vam obogaćen posjetom brojnim kafićima i restoranima na interesantnim, jedinstvenim lokacijama u starom gradu ili duž obale odakle se pruža prekrasan pogled na marinu i obližnje otoke.

Nepropustite posjet svjetski poznatom svetištu Međugorje udaljeno oko  90 km od Omiša; neizostavno  odredište za veliki broj turista prilikom posjeta Hrvatskoj.

Međugorije
Omiš jednostavno ne smijete propustiti posjetiti, obzirom da je samo 1,5 km udaljen od Duća, što je kojih 5 min vožnje autom, ili pak 20-30 min lagane šetnje. Dnevni posjet Omišu možete posvetit razgledavanju grada, šetnjom kroz karakteristične dalmatinske uske uličice- kale i trgove optočene kamenom. Za one koje žele bolje upoznat ovaj gradić sa živopisnom i dugom povijesnom tradicijom, mogu posjetiti najstariju crkvu u Hrvatskoj - crkvu Sv. Petra iz XIII stoljeća ili se pak odvažiti na svojevrsno „planinarenje“ do vrha Dinare gdje je smještena kula Fortica, sa preostalim starim gradskim zidinama odakle se pruža nezaboravan pogled na Omišku rivijeru i Cetinu; kao i nešto bliža kula Mirabela direktno iznad grada.

Omiš - Mirabela
Omiš


Iz luke Omiš također možete  izletničkim brodicama do obližnjih otoka (Brač, Hvar) ili pak malo krstarenje duž rivijere ili pak uz rijeku Cetinu, sa cjelodnevnim aranžmanima.


Malo dalje od Duća prema istoku 30 km nalazi se Makarska pravo turističko odmaralište, prepuno restorana, kafića i dobrom zabavom u noćnim satima.
Makarska
 
site by imperativ!